Termeni si conditii:

 

Frinks.ro este denumirea comerciala a SPIRITS ESPRESSO S.R.L , persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social în Municipiul Ploiești, șoseaua Ploiești-Târgoviște, km 76, biroul 6, număr cadastral 106040, etaj 2, jud. Prahova, România, Cod Unic de Înregistrare 43316202, număr de ordine la Registrul Comerțului București J29/2146/2020, EUID ROONRCJ29/2146/2020, număr de telefon 0377702825

Prin accesarea site-ului www.Frinks.ro toți utilizatorii consimt in mod expres sa respecte termenii si condițiile prezentate mai jos, precum si legislația aplicabilă in domeniu, inclusiv termenii si conditiile politicii de confidentialitate, care se regasesc detaliate, separat, in sectiunile prezentate pe site si anume:

Vanzator: Spirits Espresso

Cumparator: orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care face o comanda la Frinks.

Utilizator: orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica inregistrata pe Frinks, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Utilizarea site-ului www.Frinks.ro (navigarea, accesul, cumpărarea produselor de pe acest site, prelucrarea datelor cu caracter personal, etc.) implică garanția din partea clientului că a împlinit vârsta de 18 ani, astfel incat beneficiaza de drepturile legale pentru a valida o comanda.

Cont: sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola, care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre cumparator si istoricul cumparatorului. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite: sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa isi creeze liste cu produse pe care doreste sa le urmareasca.

Cosul meu: sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa adauge produse pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior. In cazul in care produsul/produsele nu sunt comandate la momentul adaugarii in cos, cumparatorul/utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a produselor prin primirea de comunicari comerciale.

Site: magazinul online gazduit la adresa web Frinks.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator, prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului, intentia sa de a achizitiona produse.

Produse: orice produs sau serviciu listat pe site, inclusiv produsele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului.

Campanie: actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

Contract: reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica a părților.

Continut

 • toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate;
 • continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare;
 • informatii legate de produsele si/sau tarifele practicate de vanzator;
 • date referitoare la vanzator.

Review (Recenzie): o evaluare scrisa de catre beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale.

Rating: modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele.

Comentariu: apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Tranzactie: incasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vanzarea unui produs de catre Frinks, cumparatorului, fie in mod direct prin casieria vanzatorului, fie prin intermediul serviciului oferit de societatea de curierat, fie prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator.

Raspuns: informatie scrisa care este transmisa utilizatorului/cumparatorului care a adresat o intrebare in site, in pagina unui produs.

Document: prezentul document - Termeni si Conditii.

Comunicari comerciale: orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, precum si alte comunicari comerciale.

Taxa de timbru verde: valoarea exprimata in lei, platita de catre vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, prevazuat de legislatia in vigoare.

Specificatii: toate specificatiile/descrierile produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora. Frinks nu își asumă răspunderea privind imaginea produselor prezentate pe site-ul www.Frinks.ro ori a diferentelor (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) cauzate de modificări operate de producator.

Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, sms sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza activitatea.

Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii, ci exclusiv o  confirmarea de inregistrare si detaliere a comenzii lansate. Aceasta notificare se face electronic (e-mail), sms sau telefonic.

Pentru motive justificate, Frinks isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din comanda. Daca modifica cantitatea de produse din comanda, va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitie si va returna diferenta de suma proportional cu produsele nelivrate, in caz ca produsele au fost achitate in avans. 

Contractul se considera incheiat intre Frinks si cumparator in momentul primirii de catre cumparator a notificarii de expediere a comenzii prin intermediul postei electronice si/sau SMS.

Pentru comenzile ce urmeaza a fi ridicate din magazinul Frinks situat in Strada Buiacului nr. 2, Depozit Logicor, Cladirea D, Corp D2.2, Mogosoaia, Jud. Ilfov, rezervarea este valabila 2 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii. Clientul va fi notificat de statusul comenzii prin sms/telefonic/e-mail.

Orice vizitator Frinks are posibilitatea de a face comanda atat timp cat nu prejudicieaza prin actiunile sale interesul legitim al Frinks. Pentru motive justificate Frinks poate restrictiona accesul oricarui vizitator/ cumparator/ utilizator.

Comunicarea cu Frinks se poate face telefonic/sms/e-mail/formular de contact. Toate comenzile sunt validate de utilizator/cumparator prin introducerea manuala a codurilor de tip captcha in vederea protejarii informatiei din site.

Frinks poate publica pe site informatii despre promotii/produse practicate intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA. Prețul nu include costul livrării produselor.

In cazul platilor online, Frinks nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator.

Informatiile folosite pentru descrierea produselor nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Frinks, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

In urma achizitiei unui produs, cumparatorului i se va solicita scrierea unui review. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de cumparator.

Frinks poate cesiona si/sau subcontracta unei terte parti servicii ce tin de onorarea comenzii, precum și drepturile care derivă din executarea contractului, nefiind necesar acordul cumparatorului. 

Continutul, incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Frinks.

Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, decat cu acordul scris al Frinks.

Niciun continut transmis catre client, utilizator sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare, vizualizare, nu constituie o obligatie contractuala din partea Frinks.

Utilizatorul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta.  

Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate.

Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca Frinks poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

Frinks poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Frinks isi rezerva dreptul de a anula comanda si de a nu tine rezervate produsele comandate in cazul in care clientul nu poate fi contactat telefonic in termen de 24 de ore de la plasarea comenzii.

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze produsul/comanda  in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a comenzii.

Cumparatorul se poate retrage din contract, completând online formularul de retur sau poate face acest lucru telefonic sau prin e-mail.

In cazul in care cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

Returnarea produsului/produselor comandate si livrate se va realiza exclusiv la adresa din Strada Buiacului nr. 2, Depozit Logicor, Cladirea D, Corp D2.2, Mogosoaia, Jud. Ilfov, prin predarea personala a acestora de catre cumparator ori prin expedierea lor, pe cheltuiala cumparatorului, printr-o firma de curierat.  

Pentru produsele returnate care prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, etc., Frinks  va avea dreptul de a alege dacă acceptă sau nu returnarea sau daca diminueaza suma returnata, proportional cu deficienta constatata la returnare, sens in care, cumpărătorului ii va fi restituita exclusiv aceasta valoare.

Renunțarea la contract și restituirea produsului se va face în conformitate cu instrucțiunile prezentate la Anexa privind dreptul de retragere din contract la OUG 34/2014.

Pentru comenzile achitate cu card online se va restitui suma  in contul din care a fost efectuata plata, scazand cheltuielile de transport, in termen de maximum 30 de zile lucrătoare, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

Pentru comenzile achitate cu OP/ramburs/numerar sau card bancar la sediul vanzatorului se va restitui suma prin virament bancar in contul indicat de cumparator.

Frinks va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produsului/produselor returnate.

In cazul in care un produs comandat nu poate fi livrat de catre Frinks, acesta din urma va informa cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Frinks a luat la cunostinta.

Frinks nu este responsabil pentru problemele tehnice ce pot aparea si nu va livra produse cu erori de pret/stoc/ descrieri/ imagini, niciun produs nu va avea pret 0 de vanzare, iar pentru astfel de erori comanda va fi anulată, cu informarea cumpărătorului.

Disponibilitatea produselor:

In stoc: peste 3 bucati in stocul Frinks sau furnizor.

Stoc limitat: sub 3 bucati in stocul Frinks sau furnizor.

La comanda: Produsul nu este disponibil in stocul Frinks sau furnizor si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Pentru comenzile venite pe aceste produse se verifica la furnizor stocul si cumparatorul va fi informat.

Stoc epuizat: Produsul nu mai este disponibil in stocul Frinks sau furnizor.

Sunt exceptate de la dreptul de retur urmatoarele:

 • produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator;
 • produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, amestecate cu alte elemente;

Frinks va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Nicio declaratie publica, promovare sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/utilizator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Frinks.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Frinks acces nerestrictionat la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste informatii.

Cumparatorul/utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Frinks pentru comunicarile comerciale:

 • prin modificarea setarilor din Cont
 • prin accesarea link-ului de dezabonare
 • prin contactarea Frinks.

Frinks va transmite cumparatorului/utilizatorului comunicari comerciale cu privire la produse, recomandari, stoc, oferte speciale, etc. 

Cumparatorul/utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la comunicarile comerciale prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Frinks sau prin contactarea Frinks.

Cumpărătorul/Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea prezentelor condiții pe perioada derulării unui contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de Frinks.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Frinks va emite catre cumparator o factura pentru comanda efectuata, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia.

Frinks va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii.

Datele cardului de plata ale utilizatorului/cumparatorului nu vor fi accesibile Frinks si nici nu vor fi stocate de catre de Frinks.

Frinks va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor. Livrarea produsului comandat (precum si a documentelor însoțitoare) se va face la adresa indicata de cumpărător, in termen de maxim 14 zile de la momentul ridicării produsului de catre firma de curierat din depozitul Frinks. 

Spirits Espresso nu isi asuma raspunderea pentru intarzierile cauzate de firma de curierat, responsabilitatea revenind integral acesteia, Frinks garantand exclusiv indeplinirea obligatiilor care tin de propriile obligații.

In cazul in care cumpărătorul nu furnizează informații corecte cu privire la facturare sau livrare, Frinks va putea refuza livrarea, fără ca acest lucru sa se considere o încălcare a contractului, sau va putea stabili un nou termen de livrare, după îndeplinirea lipsurilor.

Livrarile efectuate se fac doar pe teritoriul Romaniei.

Toate produsele comercializate de catre Frinks beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia coletului pe adresa office@Frinks.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Proprietatea asupra produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Frinks).

Frinks nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Frinks a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare.

Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul/ cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea contului.

Prin crearea contului, utilizarea continutului sau plasarea comenzilor, utilizatorul/ cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Frinks in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodicTermenii si Conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau modificari ale cerintelor legale, fără notificarea prealabilă a cumpărătorului / utilizatorului. 

In momentul inregistrarii unui anumit review/comentariu/intrebare/raspuns pe site, utilizatorii/cumparatorii acorda Frinks o licenta neexclusiva, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Frinks de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

Utilizatorul/cumparatorul se angajeaza:

 • sa faca referiri doar la caracteristici si modul de utilizare al unui produs evitand informatii legate de pret, oferte si sa foloseasca doar limba romana fara termenii ofensatori.
 • sa se asigure ca informatiile lasate sunt corecte, realiste si neinselatoare.
 • sa nu faca reclama mascata altor site-uri.
 • sa nu faca referire la persoane.
 • sa nu contina scene pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei.

Continutul ce se considera inadecvat nu va fi publicat.

Te rugam sa verifici Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te rugam sa verifici Politica de Cookies.

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune.

Prezentul contract este supus legii romane. 

Eventualele litigii aparute intre Frinks si utilizatori/cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.