Creatorii acestui vin elegant descriu foarte frumos complexul său aromatic: ”Dacă albinele ar produce miere doar din polenul trandafirilor, gustul acesteia ar fi precum cel de Busuioacă de Bohotin autentică.” Cunoscută fiind dulceața strugurilor de busuioacă de Bohotin, licoarea stoarsă din ei în creația de la Basilescu poate fi asemuită cu nectarul zeilor. Culoarea vinului este roz-foaie de ceapă cu nuanțe violet, caracteristic strugurilor din care se obține. Buchetul intens parfumat cucerește imediat simțurile cu note de iasomie, petale de trandafir și caise zemoase, bine coapte. În gust se pot simți mierea și pelteaua de trandafiri, dar dulceața este elegant echilibrată de aciditatea ridicată. Aceasta devine și mai puternică dacă vinul este răcit la 6-8 grade Celsius, iar papilele gustative sunt răsfăţate de prospeţimea vinului. Culoarea roz-foaie de ceapă cu nuanțe violet îl fac demn de admirat, iar consumul este potrivit în orice anotimp sau moment al zilei, fiind un vin revigorant. O busuioacă de Bohotin autentică, excepțională!