Carastelec Carassia Clasic Brut

Carastelec Carassia Clasic Brut

0.75L / 12.0% / Vin Spumant / Brut / Romania / Crisana

Cod produs: 1000133

75, 49 lei
Lipsa stoc
cu TVA
În medie, 1275 cunoscători comandă lunar din Frinks.

Ambalăm impecabil, livrare Fan Curier. Ajunge la tine 1-2 zile

Livrare 17 RON sau GRATUIT la comenzi de peste 200 RON.

Certificăm că acest produs este 100% original.
Distribuim băuturi sofisticate din 1992. Am livrat de atunci peste 1.235.420 sticle.

Drink Legendary

Florin Piersic Jr.

Online Brand Ambasador Frinks

Soi / Cupaj

Chardonnay, Pinot Noir

Pahare

Bordeaux alb

Cunoscatorii de pe “Vivino” au acordat spumantului Carastelec Carassia Brut un rating de 4.1 din maxim 5, spumant care a obtinut medalii in cadrul concursului “The Champagne and Sparkling wine World Championshipp” in anii 2019, 2020, 2021 si 2022. Asta ne-a starnit curiozitatea si l-am incercat si noi. Si isi merita pe deplin medaliile si cele 4 stele. 

Daca esti un iubitor de vinuri spumante, poate ar trebui sa dai o sansa si acestui Carassia Brut, produs exclusiv prin metoda traditionala de maturare in sticla, care o sa te surprinda cu arome de citrice si fructe de vara, piersici, mere si pere verzi, ce se impletesc cu note de ierburi si coaja de paine (maia). Perlaj fin persistent cu un postgust complex, mineral.

Spumantul este produs de Crama Carastelec, aflata in Simleul Silvaniei, loc incarcat de istorie si nu numai. Cultura vitei-de-vie in aceasta zona este straveche, podgoria Silvaniei fiind atestata prin dovezi arheologice in cadrul castrului roman de la Porolissum-Moigrad (in apropiere de Zalau). 

Dealfel cuvantul “zilai”corespunzator zalaului de astazi, in limba traco-dacica inseamna “vin”. Dealurile Simleului sunt pline de vii roditoare, crescute intr-un sol aparte, din care vita-de-vie isi extrage mineralele necesare, pentru a da nastere unor vinuri cu gust rafinat. 


0.75L / 12.0% / Vin Spumant / Brut / Vinuri din Romania / Crisana

Caracteristici

Stil: Brut Tara: Romania Litraj: 0.75L Vol. Alcool: 12.00%
Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.

Regiune